Интересни решения в практиката

Става дума за отдалечено управление на устройства. Ето едно решение за управление на консуматори през интернет, елементарно управление през WEB интерфейс, може да следи и наличието на пинг(мониторинг), като функции наподобява PicoIP на неомонтана или на Тераком. На сайта има предоставено устройство за тестване, а също така и други подобни модели. Цената на това устройство е 109$ 🙂 .

А това тук е устройство използващо GSM оператор. Намират се и други видове (примерно 1, 2, 3) въпрос на цена 🙂 щото са с подобни функции. Специално това управлява 3 консуматора като може да ги вкл. или изкл. или рестартира, управление с СМС или с позвъняване, има също и 3 датчика който могат да регистрират събития и да ви оповестят с СМС или позвъняване докато вдигнете или клипване. Цена 246 лв. с ДДС . Ако ви трябва разбира се нещо по – елементарно и евтино с GSM, винаги може и сами да си направите поне за ресет на устройства.
Някой ако знае други достъпни подобни устройства моля да сподели.

Leave A Reply

Before you submit form:
Human test by Not Captcha

Comments

tr0ll (ян. 15, 2010)

Виж това:
https://www.digitalsol.net/productbg.php?R=6&SR=22&p=708&SESID=ntt3dec93rtkfb1tv9psrtb277
Ползвам няколко такива и за сега няма никакви проблеми – определено е по добре от пикото /което си забравяше състоянията на релетата след рестарт – може и да са го оправили това сега ../ . Едно у-во може да управлява до 8 релета (като си има и авто рестарт), което е пре-достатъчно за една вл точка. А и цената е добра. Като минус мога да отбележа, че нямат подходяща кутия за модула и ще трянва малко труд и творчество …

sheki (ян. 27, 2010)

ако можеше да следи за всяко реле по едно ип адресче щеше да е още по добре 🙂 иначе това не съм го пробвал , пък и никой не сеща аджеба да сложи едно онлайн за демонстрация ..

tr0ll (ян. 28, 2010)

За парите си е пперфектно – ъплинка на авторестарт, другите устройства се следят от машина по мрежата и от скрипт и при отпадане се рестартират /smnp/…примерно.

sheki (ян. 29, 2010)

абе глупости много могат да се измислят въпроса е да е по – просто 🙂

Архив