АГУ + Ламбда сонда емулатор

Сложихме и газ , двамата с колегата ше излезнем големи майстори 🙂 , тъй като горивната смес е друга вече, започна да  се шашка компютъра и да свети чек енджина, та зех че направих и емулатор за да лъжем компа.

lambda

Схемата представлява генератор на правоъгълни импулси с честота 0,5-1Hz и амплитуда 0,2-0,8V .
Тънкия момент е в настройката на амплитудата на изходния сигнал. Светодиод се използва като стабилизатор на напрежение което за червен светодиод трябва да е около 1,6V.
Но за различните светодиоди варира, така че трябва с подбор на делителя R5/R6 да се постигне 0,8V на изхода. Делителя в случая дели на половина това напрежение…
А в общия случай пада върху светодиода е по голям от 1,6V и е необходимо да се увеличи R5!


Leave A Reply

Before you submit form:
Human test by Not Captcha

Comments

Тишо (апр. 16, 2012)

Може ли да ми кажеш какъв точно е елемента отбелязан на схемата с PR1 и какви са му характеристиките, защото мисля да изпробвам този емулатор.
Мерси предварително 🙂

sheki (апр. 17, 2012)

по принцип това е тример 10к , ама в случая аз за по сигурно го подмених с два резистора , май по 4,7к .. поне при мен със тези стойности си заработи добре, ако искаш си му сложи многооборотен тример който да държи на вибрации.

krasimir (апр. 17, 2012)

Zdraveite bih iskal da popitam dali moje da izrabotite i na men lamda emulator razbira se shte si go kupq ot vas. x16xel e motora . i da mi obqsnite kade se vruzva ?

sheki (апр. 19, 2012)

ами мисля че има готови решения по магазините, в момента нямам време да се занимая, ако не е спешно може да се уговорим.

Архив