Усилвателче за компютъра

Наскоро един приятел се оплака че няма усилвателче за компа и като се позамислих му казах че може да се направи с “подръчни” материали едно стерео усилвателче с мощност около 10 вата . Захранването и кутията естествено ги спестих като използвах “тези на компютъра” . След набавянето и сглобяването на на КИТ с ТДА2004 трябваше да помисля за охлаждането на чипа … един радиатор от старо захранване свърши работата дори не се наложи да правя нови дупки . Сложих конектор и предпазител съответно ( никога не се знае J кога нещо ще изгори) на захранващия кабел за да не преправям нищо по компа .След това използвах планката на стара Лан карта за да монтирам усилвателя на задния панел на компютъра . Оказа се в последствие че трябва да се направи едно доработване , тъй като входа на усилвателя е много чувствителен трябва да му се сложи или делител на сигнала или направо да се монтира един потенциометър с който да се регулира до необходимото ниво .

сглобения кит с ТДА 2004 АТХ захранване

планката от лан картата жака който се включва в саунд картата

те това е ...

Leave A Reply

Before you submit form:
Human test by Not Captcha

Comments

Bashev (окт. 21, 2006)

Стара къща си ти :)), ама имаш странно разбиране за подръчни материали. Не всеки има вкъщи стара лан карта (повечето хора ги хвърлят като изгорят), радиаторче и т.н. Т’ва в кръга на шегата разбира се.

Браво!

diwbolvjdn (юни 21, 2007)

Hello! Good Site! Thanks you! uftsyyolyc

DJ69 (апр. 27, 2011)

Не ти ли се чуват разни звуци в колоните от космоса ? 😀 Аз имам подобна „разработка“ но доста се чува като врътка харда и т.н. хем има LC филтри на захранването..

sheki (апр. 27, 2011)

Тез звуци ги има особено ако ти е скапано дъното и си с вграден соунд 🙂 , ама тоя пример е за любителите на електрониката за развиване на въображението. 🙂

Архив