Как да свържа лан протектор!

Разхождам се аз из нета и намирам следната тема , човека си купил протектор ама нещо не му става работата, а администратора му обеснява, че няма да има сигнал през протектора ако не е заземен, което не е така, защото както е написано това е пълна глупост, погледнато от друга страна дори по – скоро е възможно протектора да провежда по – качествен сигнал ако не е заземен. Обърнете внимание, че написах „да провежда“ а не да защити, истината е че ако не е заземен(занулен) протектора – (тоест предвидения жълтозелен проводник да е свързан някаде) няма да играе ролята на протектор а ще е просто съединител. Понякога когато по жилата на кабела има слаби напрежения които са достатъчни да задействат защитата на протектора която от своя страна шунтира сигнала и интернета спира. По принцип такива напрежения са предизвикани от не-занулени  компютри или друга периферия която е предвидена за зануляване. Друга причина за да не провежда сигнал протектора е затихването в него да е прекалено голямо. В някои  протектори както и в този описан в линка, за по голяма ефективност се слагат допълнителни резистори ,  когато кабела по който минава сигнала е доста дълъг и работата е на кантар със слагането на такъв протектор трасето умира. Та всичко това го изписах за да разебрете, че когато нямате сигнал след протектора не е от това, че заземката му не е вързана някаде. Иначе когато няма земно я свържете за корпуса на компютъра а него го занулете добре.

Leave A Reply

Before you submit form:
Human test by Not Captcha

Comments

sheki (фев. 11, 2010)

едно допълнение: цитат форум“За лан протектора е нужно да бъде заземен както и компютъра към който се включва в противен случай ще се прекъсне сигнала.“
неправилно изразяване, трябва да се напише: “ да се провери първо компютъра дали е заземен(занулен) и след това като се включи протектора да се свърже заземката към корпуса на компютъра“ , в противен случай се получава потенциал на корпуса на компютъра и протектора включва защитата и шунтира както това паразитно напрежение така и полезния сигнал.

Архив