ITX – M4S2GAP Intel Atom 1,6GHz

Рекох да драсна няколко реда за тази платка с вграден процесор която е само 17/17см . Този борд ме интерсуваше основно от гледана точка на приложението му като радио за безжичен пренос на данни, в частност с новия безжичен стандарт 802.11n . В случая дъното има  достатъчна производителност за да подсигури работата на такъв стандарт. Дъното разполага със вграден собствен DC-DC преубразовател, така е предвидено вместо огромно по размер захранване да се използва един 12 волта адаптер, което облекчава монтажа в малки кутии. Има и два вградени гигабитови порта които се разпознават нормално от Микротик, също така един miniPCI-X и един PCI слот, присъствието на CF слот също не е за пренебрегване и улеснява инсталирането на МТ , въпреки, че в по – новата версия на дъното е предвидено вграждането на флаш памет което ще го обезсмисли. Пускането на борда на 12волта изисква само превключването на 3 джъмпера След инсталацията на МТ хардуера се разпозна нормално, включването от биоса на Hypertrading накара МТ да разпознава борда като двуядрен , което трябва да доведе до по – голяма производителност. За съжаление обаче микротик все още не са пуснали версия за N стандарта която да работи както трябва, ще почакаме нова версия. Ще пусна и някои тестове.

Leave A Reply

Before you submit form:
Human test by Not Captcha

Comments

tr0ll (дек. 27, 2009)

maj poddruzkana na N standarta ste se okaze mnogo sum za nisto. Po testove w realni uslovia /a i po princip/ nstreme-dual se sparavia mnogo po dobre- ne mislia che n-a ste wurs rabota pri prenosi

sheki (дек. 28, 2009)

ами за сега се излагат наистина, вдигнаха много шум а имат проблеми в реална работа на стандарта, дано скоро направят добър релийз. A UBNT вече е друга работа, протокола им работи много добре само дето са слаби от към хардуера.

Тодор Лазаров (дек. 28, 2009)

интересно, колко пари се харчи и с какъв адаптер го храниш
колко ампера ???

sheki (ян. 02, 2010)

ами дъното не е най – евтиното, но за тази производителност си заслужава стига да се оползотвори, адаптерите са купени от tpetrov.com 12в 3А , но съм го пускал и тествал и на адаптер 12в 1,5А , повече захранване иска ако се ползват повечко карти. Тъй като е само с един PCI слот въпреки, че има miniPCI-X , ще иска нещо от рода на RB14.

rahan (ян. 06, 2010)

по-къси болтве нямаше ли? 🙂

sheki (ян. 07, 2010)

между другото точно дългия болт до PCI платката ми помогна със стабилизирането и.

Архив